TRUFFEL INSPIRATIE
Aardappelcracker met geraspte herfsttruffel, pistache en fijne zuring:
Aardappelcracker met geraspte herfsttruffel, pistache en fijne zuring:
Ingrediënten:
1 aardappel
50 gr geklaarde boter
Peper
zout
Verse herfsttruffel (Tuber Unicatum)
Rauwe pistache
Olijfolie
Fijne zuring blaadjes
Truffels Wecken:
Ingrediënten:
Truffel (het beste resultaat krijg je met de Tuber Melanosporum)
zout
Spa blauw
Cappuccino van gedroogde paddenstoelen (Cepes) en truffelschuim:
Ingrediënten:
Voor de cappuccino;
50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
5 gr gedroogde morieljes
25 gr gedroogde cantharellen
20 gr gedroogde trompette de la mort
600 gr vers eekhoorntjebrood
50 gr boter
2 L kippenbouillon
7,5 DL room
2,5 DL cognac
3 blaadjes laurier
3 takjes vers tijm
3 gebroken jeneverbessen
peper
zout
Voor het truffelschuim;
500 gr volle melk
250 gr room
125 gr roomboter
100 gr verse truffel
100 gr kippenbouillon
Voor de cappuccino;
Voor het truffelschuim;
Assemblage: